7-10 éves diákoknak

A kisiskolás korosztálynak szóló foglalkozásaink középpontjában az élményszerű megismerés, a főváros tárgyi emlékeivel való párbeszéd, a történetmesélés és az alkotás áll.

A foglalkozások kb. 70 percesek. A foglalkozás díja 800 Ft/gyermek (az összeg tartalmaz minden költséget), a kísérő pedagógusoknak pedig ingyenes a részvétel. Kérjük, legkésőbb egy héttel a tervezett látogatás előtt legyenek szívesek időpontot egyeztetni! Szeretettel várjuk a csoportok jelentkezését a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu email címen vagy a 250-0304-es telefonszámon keresztül (központi szám).

 

AKTUÁLIS MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSINK

 

1. AZ ARANY KISELEFÁNT

A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérhetjük végig kalandos útján, amelyen a cégérkiállítás és a várostörténeti kiállítás műtárgyai lesznek segítségünkre. Számos izgalmas kaland vár ránk: varázsigét mondunk, átkelünk az Óperenciás tengeren, majd a sebes folyású patakon, zenélünk és festünk is. A foglalkozásról Szabics Ágnes művészetpedagógus beszámolóját az alábbi linken olvashatják:

http://magyarmuzeumok.hu/latogato/3463_az_arany_kiselefant

 

 

2. A SÓ

Ezen a foglalkozáson A só című magyar népmesét dolgozzuk fel a gyerekekkel, amelyhez a várostörténeti kiállításunk palotába illő műtárgyait kapcsoljuk: a biedermeier és a neorokokó ülőgarnitúrát, az ezüst evőeszközöket, ötvöstárgyakat és a míves festményeket. Milyen lehetett a királyi palota belülről, hogyan terítették meg az uralkodó asztalát, hogy köszöntötték a királyt, ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk úgy, hogy közben magunk is szereplőkké válunk. Sokat alkotunk, de ha kedvünk tartja, akár táncra is perdülhetünk a királyi esküvőn.

 

 

3. A TALÁLÉKONY LEGÉNY

Múzeumi óránkon egy hosszú útra indult legény társául szegődünk, aki a nagybeteg királynak szeretne orvosságot vinni. A kaland során nemcsak a legény sarkantyús csizmáját vehetjük alaposan szemügyre, hanem betérünk vele a fogadóba, megpatkoltatjuk a lovát és végighaladunk a király palotáján is. Mindeközben segítjük őt a találós kérdések megfejtésében, és színes krétákkal képregényt is készítünk. A program a múzeum cégérkiállításán és az állandó várostörténeti kiállításán vezeti végig a gyerekeket.

 

 

Galéria a korábbi foglalkozásainkról