Aktuális programjaink

Aktuális tárlatvezetések: 
 
szeptember 21. csütörtök, 16.00: ,,Egy zarándokhely emlékezete. A kiscelli kolostor története a 18. századtól napjainkig" címmel dr. Farbaky Péter tart épületvezetést az Ars Sacra Fesztivál keretében. A  program ingyenes. Regisztráció: kapcsolat@kiscellimuzeum.hu
 
szeptember 22. péntek: Áramszünet miatt a múzeum zárva!
 
szeptember 24. vasárnap, 16.00: ,,Egy zarándokhely emlékezete. A kiscelli kolostor története a 18. századtól napjainkig" címmel Jalsoviczky Sára tart épületvezetést az Ars Sacra Fesztivál keretében. A  program ingyenes. Regisztráció: kapcsolat@kiscellimuzeum.hu
 

október 8. vasárnap, 10.00: SPORT és KULTÚRA találkozása jegyében szervezi meg „MUSEUM TOUR” néven közös rendezvénysorozatát a Budapesti Történeti Múzeum és a Nike+Run Club. Találkozzunk október 8-án Kiscellben, ahol közös bemelegítővel kezdünk a múzeum templomterében! Regisztráció: https://www.nike.com/events-registration/series?id=2475&days=-1

https://www.youtube.com/watch?v=6hwDdcVUbyI&feature=youtu.be

 

október 13. 18:00 - 02:00: Bauhaus és '20-as évek jelmezbál. A bál előtt kurátori vezetés a kiállításban 18:00 órától. Belépő: 1600 Ft/800 Ft.

 

október 28. 11:00: Tervezz lámpát! Kézműves workshop gyerekeknek. Részvételi díj: 1600 Ft / 800 Ft.

 

november 4. 11:00 Bauhaus séta a Napraforgó utcai kísérleti lakótelepen a kiállítás kurátorával, B. Nagy Anikóval. Részvételi díj: 1600 Ft, amellyel a kiállítás is megtekinthető. 

 

november 18. 11:00: Tervezz lámpát! Kézműves workshop gyerekeknek. Részvételi díj: 1600 Ft / 800 Ft.

 

november 23. 17:00: Tárlatvezetés és filmvetítés (Kabaré). Részvételi díj: 1600 Ft / 800 Ft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
kredit: Pataki Dávid
 
 
Egyéb dzsembori:

 

október 13. péntek: Bauhaus-bál
 
Kiállítás: 
 
Állandó kiállítások
 
A főváros régisége 1780-1873
Közterek és magánterek. 1873-1940
Pest-budai cégérek
A pesti arany oroszlán patika
Barokk szoborcsarnok
JÖN! A pest-budai nyomdászat története
 
Időszaki kiállítások
 
JÖN! Lámpa! Egy design ikon a kortárs művészet fényében. 2017 szeptember 28-tól.
JÖN! Reflexiók. Zankó Tamás kiállítása. 2017. október 17. - november 26. 
JÖN! A társasjátékok története. A Nemzeti Kaszinótól a romkocsmákig. 2018. februárjától. 
 
kredit: Gulyás Attila/Turizmus Magazin
 
Előzetes regisztráció vezetéseinkre:
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel évente több alkalommal is megtartjuk tematikus vezetéseinket. Amennyiben nem szeretnének lemaradni valamelyik programról, jelezzék a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu e-mail címen, mi pedig azonnal értesítjük Önöket, amint az adott túrára új időpontot hirdetünk. 
 
Zseblámpás kriptatúra és épületséta. A Kiscelli Múzeumnak otthont adó óbudai épület a trinitárius szerzetesek kolostoraként kezdte, volt katonai raktár és hadikórház, majd kastéllyá alakította át a vagyonos Schmidt Miksa, a legendás, meggyilkolt éjszakai pillangó, Mágnás Elza szeretője. A sétán megismerkedhetnek az épület történetével, és megtekinthetik a kolostor kriptáját, amely csak ezen a vezetésen látogatható. 
 
Séta Schmidt Miksa egykori parkjában. A Kiscelli Múzeumhoz tartozó hatalmas park egykori villaépületeket, műkő szobortöredékeket és egy rejtélyes, historizáló kaput is rejt. A sétán feltárul a park múltja: a szóba kerül az egykori remete-barlang, a területen működő agyagbánya és a Schmidt Miksa által kialakított romantikus angolkert is. Túracipővel készüljenek!
 
Fényűzés az Osztrák-Magyar Monarchiában. Irodalmi tárlatvezetés a Kiscelli Múzeum állandó kiállításán. Megismerhetik a felső tízezer életmódját a monarchia éveiben: a nagypolgári lakások szalonbútorai, a dzsentri ruhatára, a kortárs mecenatúra egyaránt szóba kerül. Nem feledkezünk meg azonban a nagypolgári élet díszleteiből alig látható alsó-középosztályról és a cselédségről sem. A vezetés sorvezetőjéül irodalmi alkotások szolgálnak. 
 
A címoldali lapozó képeit Gulyás Attila/Turista Magazin készítette.