11-14 éves diákoknak

A 11-14 éves korosztálynak szóló foglalkozásaink középpontjában a műtárgyakkal való párbeszéd, a szituációs játékok, a főváros történetének a jelenből kiinduló felfedezése és élményszerű megismerése áll.

A foglalkozások kb. 90 percesek. A foglalkozás díja 800 Ft/diák (az összeg tartalmaz minden költséget), a kísérő pedagógusoknak pedig ingyenes a részvétel. Kérjük, legkésőbb egy héttel a tervezett látogatás előtt legyenek szívesek időpontot egyeztetni! Szeretettel várjuk a csoportok jelentkezését a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu email címen vagy a 250-0304-es telefonszámon keresztül (központi szám).

 

AKTUÁLIS MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSAINK

 

1. NYOMOZZ VELÜNK!

A foglalkozáson az egyik műtárgyunk rejtélyes eltűnésének nyomába eredünk, amely felfedezőúton a várostörténeti- és a cégérkiállításunk műtárgyai lesznek segítségünkre. A nyomok végül egy titokzatos kriptába vezetnek el minket, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz utunk során, hogy felderíthessük a szokatlan esetet! Közben zenélünk, alkotunk  és együtt izgulunk, hogy minden jól végződjön.

 

 

2. CÉHEK ÉS CÉGÉREK

A program első felében a diákokkal megismerjük a 19. századi, míves fővárosi cégéreket, majd elképzeljük, mi történne, ha egy korabeli üzlet újranyitna a mai Budapesten. Ehhez kapcsolódóan a diákok négy fős csapatokban dolgozva rádióreklámot készíthetnek különböző célcsoportok számára. Ezután a csoportok kártyák alapján, önállóan felfedezik a céhes élet tárgyi emlékeit és kisebb feladatokat oldanak meg, amelyeket ezután egymásnak is bemutatnak.

 

 

3. ÉLET A REFORMKORBAN ÉS MA

A foglalkozáson a diákok mai használati tárgyakból kiindulva közelítenek a várostörténeti kiállításunk műtárgyaihoz. Végig négy-öt fős csoportokban dolgozunk, beszélgetünk  a reformkor jelentős személyiségeiről és eredményeikről, a hidak megépüléséről és a kor fürdőéletéről. A tárgyakhoz játékos feladatok is kapcsolódnak, pl. logótervezés, fővárosi látnivalók összegyűjtése, drámajáték. Ezután a diákok egy-egy rádiós beszélgetést, interjút vagy plakátot készíthetnek egy újonnan épülő híd témájában.

 

 

Galéria a korábbi foglalkozásainkról