Megérkezett a Kiscelli Barangoló!

Barangoló - a könyv magyarul és angolul:
 
Egy kedves sárkány által őrzött mesebeli kastély, egy barokk kolostor, egy gazdag bútorgyáros rezidenciája: mindhárom helyszín azonos a Barangoló múzeumpedagógiai kiadványsorozat következő állomásával, a kalandos történetű Kiscelli Múzeummal!
 
A Barangoló a Kiscelli Múzeum újkori várostörténeti és képzőművészeti gyűjteményének hivatalos “útikönyve” gyermekek számára. A gazdagon illusztrált vezetőkönyvvel a legkisebb látogatók bebarangolhatják a pest-budai cégérek folyosóját, az Arany Oroszlán patikát, hatalmas templomot, a gazdag arisztokrata szalonját és még abba a nyomdába is beleshetnek, ahol 1848. március 15-én Petőfi Sándor és társai kinyomtatták a Nemzeti dal és a 12 pontot. És ha elsőre furcsának tűnnének a képzőművészeti gyűjtemény falán lógó festmények, akkor is érdemes fellapozni a Barangolót: elmeséljük, miért is ütköznek össze Kassák Lajos képein a színes négyzetek és körök, megnézzük közelebbről Csók István színes festékfoltjait, és Vajda Lajos ikonokat idéző lányportréját is.
 
 
A Kiscelli Múzeumból hazatérve a vezető foglalkoztatókönyvvé változik: színezhetnek, rajzolhatnak, ragaszthatnak és hajtogathatnak a gyerekek és a szülők, a játékos feladatokon keresztül bármikor újra bejárhatják kastélyunk folyosóit otthonról is.
 
A könyvet Nemes Anita rajzolta, Varga Viola írta és Jalsoviczky Sára szerkesztette. Kapható a Kiscelli Múzeumban, a Magyar Nemzeti Galériában, Fugában, a Két Egér a Pagony Könyvesboltokban.  Ára: 1.900 Ft (magyar) / 2.000 Ft (angol)
 
            
                                                 
 
 
 
 
"Tele van játékkal, élettel az egész, kedvet csinál nem csak a Kiscellihez, de Budapesthez és főként a rajzoláshoz, ragasztáshoz, alkotáshoz. Szinte sajnálom, hogy a gyerekeim már kinőttek ebből. Na jó, bevallom, valójában csak alibinek használnám őket, igazából azt sajnálom, hogy már én nőttem ki ebből: a legszívesen nekiesnék egy halom papírral, ronggyal, ragasztóval, ceruzával, festékkel, eccsettel, meg a tíz ujjammal." - Zubreczki Dávid (Urbanista, index.hu: https://index.hu/urbanista/2018/04/11/nemes_anita_varga_viola_barangolo_...)
Kiadó: Budapesti Történeti Múzeum, 2017.