Időszaki kiállítások


2022. szeptember 10. - november 15. MEGHOSSZABBÍTVA: DECEMBER 15. // A Fővárosi Képtár gyűjteményéből most olyan műveket szeretnénk a látogatók elé tárni, melyek többségét még soha nem láthatta a közönség, olyan női alkotótól, akiknek az életét, pályáját nagyrészt a feledés homálya fedte. Bár a 19. század közepétől általános volt, hogy az induló Pesti Műegylet, a magyar képzőművészet ügyét támogató szervezet tárlatain, vagy más csoportos képzőművészeti kiállításokon női alkotók is szerepeltek, a meghatározó véleményformálók még 1900 körül is kétségbe vonták a nők képességeit, és hangsúlyozták műkedvelői tevékenységüket.


2022. október 13. - 2023. március 26. // A Kiscelli Múzeumban a fővárosi kutyatartás témáját feldolgozó kiállítást rendezünk. Egy szekciót a magán mitológiának szentelünk, amelyhez a városlakótól szeretnénk a kedvencről a legkedvesebb fényképét elkérni emailben: vau@kiscellimuzeum.hu. A kép helyszíne csak Budapest lehet! Kérjük ossza meg velünk a kép történetét, hogy hol készült, illetve a fotón szereplők nevét. A képet és a storyt a kiállításon a gazdik viszontláthatják. Köszönjük!


2022. október 1. - november 6. // Válogatás a Kiscelli Múzeum Üveggyűjteményéből. A Határtalan design kiállítás kísérőtárlata. A Kiscelli Múzeum immár harmadik éve ad otthont a Design without borders / Határtalan design kiállításnak, koncert- és összművészeti rendezvénysorozatnak. Idén, az Üveg Nemzetközi Éve alkalmából, a kiállítás egyik fókuszában európai üvegművészek alkotásainak bemutatása áll. A templomtéri kortárs designkiállításhoz kapcsolódó kisebb tematikus tárlat pedig a Kiscelli Múzeum Üveggyűjteményéből vonultat fel pár különleges és a főváros életéhez szorosan kapcsolódó darabot.


2022. október 2. - november 6. // Az immár tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, a régió alkotóinak bemutatására fókuszáló független dizájn- és összművészeti rendezvénysorozat idén a V4 országok alkotóin kívül 16 ország több mint 160 alkotójának munkáit, ezen belül reprezentatív régiós és finn válogatást mutat be a Kiscelli Múzeumban.


2022. decemberétől // A Templomtérben idén decemberben nyíló Mácsai István tárlatra keressük a festő lappangó munkáit. Akinek Mácsai műve van vagy tud ilyenről és részt venne a projektben, kérjük, keressen meg minket: fovarosikeptar.kiscell@gmail.com Köszönettel, B. Nagy Anikó kurátor és munkatársai