2023/2024 - Divat & Város | Kiscelli Múzeum

2023/2024 - Divat & Város

Kategória: 

Kurátor: dr. Szatmári Judit Anna

Helyszín: Templomtér

 

>>ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS<<

 

Fedezd fel Budapest lenyűgöző divattörténetét a Divat & Város kiállításon, ahol stílus és történelem összefonódása tárja elénk a főváros múltjának lenyomatát!

A főváros 150. „születésnapján”, azaz Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján egyedülálló kiállításon mutatjuk be Budapest divattörténetének legutóbbi 150 évét.

A Divat & Város tárlat 2023. november 17-én nyílik meg, és nem csak a város fejlődésének állomásait mutatja be, hanem azt is, hogyan alakította és tükrözte a divat az egyes korok társadalmi és kulturális változásait, milyen szerepet játszott a város identitásának formálásában.

A kiállítás az 1873-tól 2023-ig terjedő időszakot öleli fel és mintegy 250 tárgyat tartalmaz, amelyek felidézik, hogyan fonódott össze a divat és a nagyvárosi élet az évek során.

Történelmi-politikai események, a technológiai fejlődés, az életmód változásai és a divat fejlődése mind-mind megjelennek a tárlat darabjaiban. Több mint 120 teljes öltözék, divatkiegészítők, dokumentumok és más különleges tárgyak elevenítik fel a múlt különböző korszakait a Kiscelli Múzeum lenyűgöző barokk romtemplomában.

Ismerd meg a régmúlt korok stílusait a Divat & Város kiállításon, ahol a ruhák mesélnek a múltról, Budapest divatjának és lakóinak történetéről!

 

Kapcsolódó programok, tárlatvezetések: Mi zajlik épp?

 

FONTOS LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK:

Az időszaki kiállítások a kapcsolódó programokon kívül is megtekinthetőek a múzeum nyitvatartási idejében: keddtől-vasárnapig, 10 és 18 óra között.

A kiállítóterek limitált befogadóképessége miatt kérjük kedves látogatóinkat, hogy amennyiben nem programrésztvevő, lehetőség szerint a programok idején kívülre szervezze látogatását.