Mi zajlik épp?

A Kiscelliben mindig történik valami!

Tárlatvezetések, gyerek- és családi programok, dzsemborik, események. Itt mindezekről hírt adunk!

 


szeptember
24

18:30

BAROKK - szonták és szvitek 

Műsor:

Francesco Geminiani, Luigi Boccherini, Jean Barriére és Johann Sebastian Bach művei

Előadja:

Várallyay Ágnes (csembaló), Karasszon Dénes és Rönkös Ildikó (gordonka) valamint Györi István (romantikus gitár)

Belépőjegy: 800 Ft 

Online jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/barokk-szonatak-es-szvitek-varallyay-karasszon-ronkos-gyori-koncert-126953


szeptember
26

11:00

 

Kloáka, kanális, klozet - kis dolgok és nagy változások  dr. Perényi Roland kurátori tárlatvezetése a csatornatörténeti kiállításban

Mi a kapcsolat egy nagyváros halálozási statisztikája és egy vécécsésze között? Mi köze van Széchenyi Istvánnak az angolvécéhez? Hogy oldották meg a reformkori pest-budai hölgyek a „kisdolgukat”? Hogyan alakult ki a fürdőszoba mint különálló funkcionális helyiség? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ legújabb időszaki kiállításunkkal.  

Belépőjegy:

Teljes árú: 2.400 Ft

Diák/nyugdíjas: 1.600 Ft

Ingyenes belpésre jogosultak részére: 800 Ft 

Regisztráció: https://forms.gle/5PaJCLdtDE2ypBg59


szeptember
26

15:00

 

Vasárnapi Barangoló // Mi újság a Kiscelli Olümposzon?- Zeusz&Co.

Hogy kerülnek a Kiscelli dombtetőre az olümposzi Istenek? Kik költöztek oda? Mit csinálnak ott? Unatkoznak? Porosodnak? Szépítkeznek? Intrikákat szőnek?

A Kiscelli múzeum gyűjteménye számos mitológiai alakot rejt. A Vasárnapi Barangoló során a kiállítótereket végigjárva felfedezzük őket, megbeszéljük egy-egy mitológiai alak történetét, majd a hallottakat és látottakat alkotó feladatban dolgozzuk fel. Mivel beköszöntött az ősz és közelednek a hűvös napok, isteni, duplafalú termoszt készítünk és hozzá meleg teákat iszunk. Hozd magaddal az őseidet is! Amíg a gyerkek játszanak a szülőknek kiállításainkra ingyenes belépőjegyet adunk.

Belépőjegy: 2.400 Ft

Kísérőjegy szülőknek: ingyenes

Online jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/vasarnapi-barangolo-mi-ujsag-a-kiscelli-olumposzon-zeuszco-127014


szeptember
26

15:00

 

60 év alatt a Föld körül - Árvai Mária kurátori tárlatvezetése

Budapest–Zürich–Kairó–Párizs–Buenos Aires–New York–Budapest. Ezt az utat járta be az az Európai Iskolához és az Elvont Művészek Csoportjához kötődő művészek rajzait, nyomtatott grafikáit tartalmazó dosszié, amelyet a magyar művészettörténetben „Makarius-mappaként” szokás emlegetni. Ezen műtárgyegyüttes volt az Európai Iskolához kapcsolódó művészek egyik első próbálkozása, hogy külföldön kiállítást rendezzenek munkáikból, hogy kapcsolatot teremtsenek a kortárs művészet külföldi képviselőivel, egyszerűen mondva az első kulturális export kísérlet. 

A 60 év alatt a Föld körül című kiállítás a kulturális közvetítés, a nemzetközi kapcsolatteremtés lehetőségeit vizsgálja, melynek kiindulópontja ez a Makarius-mappa.

Belépőjegy:

Teljes árú: 2.400 Ft

Diák/nyugdíjas: 1.600 Ft

Ingyenes belpésre jogosultak részére: 800 Ft 

Regisztráció: https://forms.gle/eEPpNw2RJemh6QEH6


 

A programokra váltott belépőjeggyel a Kiscelli Múzeum állandó és időszaki kiállításai egyaránt megtekinthetőek.