#moszkvater

2016. május 20-tól látogatható új időszaki kiállításunk #moszkvater - A Széll Kálmán tér története címmel, amely az újjáalakuló tér történetét és a városlakóknak a térhez kötődő élményeit, emlékeit idézi fel. Megismerhetjük a Széll Kálmán tér újkori történetét, felidézhetjük azokat a régi időket, amikor téglagyár vagy sportpálya tette ismertté ezt a városrészt. Nem maradhat el az emblematikussá vált óra bemutatása sem, amely immár műtárggyá magasztosulva idézhet fel változatos emlékeket mesélőkben és nézőkben egyaránt. Abban, hogy a történeti feldolgozás minél hitelesebb legyen, Ön is a kurátorok segítségére lehet!

A Kiscelli Múzeum pályázatot hirdet a városlakók személyes, a térhez kötődő élményeinek összegyűjtésére. A tárlatot emlékeikkel, tárgyaikkal gazdagítókat minden esetben a kiállításra szóló kétszemélyes belépőjeggyel jutalmazzuk meg. A kiállítás megnyitóeseményén pedig két, sorsolással kiválasztott szerencsés adományozó további értékes, a Kiscelli Múzeum, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) által biztosított nyereményeket kap, amelyeket az alábbi galériában tudnak megtekinteni (a fotók kattintással kinagyíthatóak).

 

 

Lehetőség van a tárgyaknak csak a kiállítás idejére történő kölcsönzésére a múzeum számára, ez esetben Kölcsönzési megállapodást kötünk a kölcsönzővel, illetve ha a látogató nekünk szeretné adományozni a tárgyát, akkor azt egy Ajándékozási szerződés keretében tudjuk átvenni tőle.

Meséljen el egy történetet, hozzon egy tárgyat, ami a Kalef/Moszkva/Széll Kálmán térhez köthető, vegyen Ön is részt a kiállításban!

Várjuk jelentkezését a moszkvater@kiscellimuzeum.hu e-mail címen! Bővebb információ az emlékgyűjtésről és a nyereményekről a Kiscelli Múzeum honlapján (www.kiscellimuzeum.hu) és folyamatosan frissülő Facebook oldalán (www.facebook.com/kiscellimuzeum) olvasható.