2016 - Múzeumok Éjszakája Kiscellben

Kategória: 

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA KISCELLI MÚZEUM

2016. június 25.

 

Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája 2016-ban Kiscellben - köszönjük, hogy velünk tartottak, várjuk Önöket legközelebb is!

 

Pajor Tamás koncert
Pajor Tamás a nyolcvanas évek budapesti underground rock & rolljának egyik meghatározó egyénisége volt, először a Neurotic, majd az Ámen zenekar frontembereként. A zenész sajátos szózenéjét a funk és a rap alapjaira építi.

 

Moszkva tér zenekar (MOX) koncert
Gimnazista baráti társaságból a kilencvenes évek elejére a hazai underground klubélet egyik kultikus zenekarává váló csapat, amely több klipjét is a Moszkva téren és környékén forgatta.

 

A.K.T. koncert
Színésznők alkotta, egyedi hangzásvilággal és időtálló feldolgozásokkal fellépő zenekar, amelynek dalai igencsak megdobogtatják az ember szívét és elcsavarják a fejét... Igazi Moszkva téri lányok!

 

Keeymen koncert
Remek bemelegítés egy fiatal, instrumentális surf supergrouppal, amely tagjainak a nevéhez fűződik a Néhai Bárány, a Bozo, a The Punch és a Padkarosda produkció is.


 

Mágnások lakberendezője
Tárlatvezetés és időutazás a múzeum műtárgybútor-raktárában, ahol jól megfér egymás mellett az empire szekreter, a biedermeier karosszék és a modern csővázas bútor.


Találkozás az óra alatt Simonovics Ildikó és Maczó Balázs kurátorokkal / Szabó Győzővel / Novák Péterrel / Ujlaki Dénessel
Hogyan is került az óra a Templomtérbe? Kulisszatitkok és érdekességek a #moszkvater kiállítás megálmodóinak tolmácsolásában, illetve három népszerű színész szemével - avagy a térhez kötődő személyes élmények, az innen induló házibulik pezsgő időszakának felidézése.

 

Zseblámpás kriptatúra és épületséta
Az egykori kolostor- és templomépület történetének megismerése során lesétáltunk a mécsesekkel megvilágított kriptába is.

 

Alakváltozások és gesztusok
Beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetés Gádor Magda és Nagy Sándor szobrászművészek kiállításában.

 

Homlokzati fényfestés
A múzeum főhomlokzata változatos fényekbe burkolózott a különleges este alkalmával az Innomatik jóvoltából.

 

Város - emlékezet - közösség
Kalandozás az állandó várostörténeti kiállítás műtárgyai között.

 

Rock and Roll party táncbemutatóval
Megszólaltak a régi magnetofonok, amelyek igazi slágerekkel idézték fel az egykori házibulik hangulatát. Profi táncosaink bemutatóján pedig mi is elleshettünk egy-két látványos figurát a rock & roll világából.

 

Síléc Installáció 2.0
Az Átrium Film-Színház a múzeum udvarán bemutatta az egykor a téren álló, emblematikus és ez alkalomra felfrissített Síléc Installáció 2.0-t.

Fotók: Fáryné Szalatnyay Judit