Múzeumpedagógia

Kategória: 

Múzeumpedagógiai foglalkozásunkra várunk iskolás, óvodás osztályokat, speciális nevelési igényű csoportokat, szervezünk baráti társaságoknak, cégeknek játékos vezetéseket, csapatépítő tréningeket, gyermekeknek pedig születésnapi zsúrokat.

 

Érdeklődés/jelentkezés

Érdeklődni és időpontot egyeztetni a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen vagy a +36 1 388 8560-as telefonszámon a közönségkapcsolati csoportunknál (a 113-as melléken) lehet.

 

 

Időpontok/létszám
A múzeum nyitvatartási idejében hétköznap és hétvégén is lehet kérni múzeumpedagógiai foglalkozást. Egy csoport maximum 15 fővel indul, efelett két külön csoportot indítunk.
 
Részvételi díj

Iskolás csoportoknak 800 Ft/fő, egyéni látogatóknak a belépőjegy árán felül hétköznap 800 Ft/fő, hétvégén 1600 Ft/fő. Óbudai óvodás és iskolás csoportoknak a belépés és  a múzeumpedagógiai foglalkozás is ingyenes.

  Vasúti kedvezményhez fogadónyilatkozat innen letölthető.

 


 

Nyári napközis tábor a Kiscelli Múzeumban // Az én Budapestem

2019. június 24-28. BETELT

2019. augusztus 26-30.

A tábort Budapest Főváros Önkormányzata támogatja, részvételi díj: 20.000 Ft/fő

 

Idén két alkalommal is szervezünk nyári tábort a Kiscelli Múzeumban,  ahol nemcsak Budapest múltjával és kincseivel, hanem jelenével és jelenségeivel is foglalkozunk. Lesz a kastélyban meseszövés, az erdőben kirándulás, az udvaron textílmintázás, hangos-zajos foglalkozás, illatkeresés, minden, amit a fővárosban látunk, hallunk, érzékelünk.

 

Jelentkezés e-mailben a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen. 

 


 

Nyári nyomdásztábor a Kiscelli Múzeumban // Kiscelli Nyomda

2019. július 8-12.

Részvételi díj (amely a meleg ebédet is tartalmazza): 25.000 Ft/fő

 

A kiscelli nyomdásztáborban a betűtől a kész könyvig felfedezzük a nyomdai eljárásokat, kipróbáljuk a magasnyomást és a stencilezést, sőt, a keménytáblás könyvkötést is. A tábor végén mindenki egy kész könyvecskét vihet haza!

 

A tábor minden nap 9-től 16 óráig tart. 

 

7 éves kor felett minden jelentkezőt (felnőtteket is!) szeretettel várunk!  

Jelentkezés az alábbi linken található űrlap kitöltésével: https://forms.gle/PtKNfX3K5ZxDykmKA

 

Amennyiben további kérdése van a táborral kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu e-mail címen. 

 


 
Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is hívunk és várunk a Kiscelli Múzeumba! Megismerheted az egykori kolostor történetét, bepillantást nyerhetsz a több száz évvel ezelőtt itt élt szerzetesek életébe, különleges fűszereket szagolgathatsz egy régi patikában, vagy műtárgyak keresésére indulhatsz a rejtélyekkel teli épületben. A játék legvégén pedig egy földalatti titkos helyre érkezel, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnod az elrejtett kincset. 

Részvételi díj: 20.000 Ft (max.15 fő)

 

Érdeklődni és időpontot egyeztetni a kapcsolat@kiscellimuzeum.hu címen vagy a +36 20 232-0143-as telefonszámon lehet.

 


 

Az arany kiselefánt
5-8 éves éves korig, 60 perc
 
 
A játékos múzeumi foglalkozáson az Örök Barátság Erdejét kereső Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Izgalmas kalandok során varázsigét mondunk, legyőzzük az utunkba álló akadályokat, megfejtjük a talányokat, a végén pedig a hegy gyomrába is leereszkedünk a titkos csigalépcsőn, hogy megtaláljuk az elveszett kincset.
 

 

 

 

 


 

A Kiscelli kastély szelleme
6-14 éves korig, 60 perc
 
A régmúlt idők szellemei kiszöktek a kriptából, és most a Kiscelli kastély falai közt bujkálnak. Keressük meg az elkóborolt szellemeket, fedjük fel titkaikat, bogozzuk ki a szálakat, és fejtsük meg közösen, miként lett az egykori kolostorból fényűző kastély, kik voltak a lakói az évszázadok során, és milyen nyomokat hagytak maguk után. Zseblámpa ajánlott, ha félsz a sötétben!

 

 


 

Nyomozz velünk!

8-14 éves korig, 60 perc

 

Egyik műtárgyunkon Budapest címeréről eltűnt a korona. A foglalkozáson nyomába eredünk a  rejtélyes esetnek, árulkodó jeleket keresve a várostörténeti állandó kiállításunk tárgyai segítségével. A nyomok végül egy titokzatos kriptába vezetnek minket, így jókora adag bátorságra is szükségünk lesz utunk során, hogy visszaszerezzük az ellopott kincset.
 
 
 
 
 

 
 
Cellris - Élő társasjáték a Kiscelli Múzeumban
6-100 éves korig, 90 perc
 
A foglalkozás során megismerkedhetünk a Kiscelli Múzeum saját társasjátékával, melyben a gyűjtemény legszebb darabjai szerepelnek. Az élő játék keretében a csapatok az állandó kiállításon gyűjtik össze a játékhoz szükséges tertriszlapokat, melyeken egy-egy műtárgy található, ezáltal a résztvevők játszva ismerhetik meg Kiscell kincseit. A tárgyakból végül saját kiállítást kell rendezni a templomteret ábrázoló táblán, megküzdve a többi csapattal. Az nyer, aki a kiállításával a legtöbb pontot szerzi meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Nyomdázás Kiscellben
6-99 éves korig, 60 perc
 
A Kiscelli Múzeumban található az a Columbia nyomdagép a Landerer és Heckenast Nyomdából, amin az 1848-as márciusi ifjak a Nemzeti Dalt nyomtatták. Előre egyeztetett workshopokon, szakavatott nyomdász segítségével az érdeklődők maguk is kinyomtathatják Petőfi Sándor híres versét vagy a Tizenkét pontot, de lehet litográfiát vagy akár saját korabeli betűkből összeállított nyomatot is készíteni.
 
 
A foglalkozás ára 1600 Ft/fő
A nyomdásszal való időpontegyeztetés miatt legalább két héttel előre kell bejelentkezni.