2020 - Nyári tábor | Kiscelli Múzeum

2020 - Nyári tábor

Kategória: 
Nyári napközis tábor a Kiscelli Múzeumban 2020

Idén két nyári tábort is szervez a Kiscelli Múzeum: nyomdászati foglalkozással és alkotással, illetve Offline Barangolóval várjuk a gyerekeket, ahol a karantén időszakában közzétett online programjainkat helyezzük vissza offline térbe, vagyis az eredeti helyszínre, az eredeti műtárgyak közé.

 
Ajánlott korosztály: 7-11 év
Érkezés: 9.00-tól, délelőtti foglalkozás 9.30-tól, ebéd 12-től, délutáni foglalkozás 14.00-tól, távozás 16.00-kor 
Tízórait, meleg ebédet és uzsonnát biztosítunk.
 
Jelentkezés: REGISZTRÁCIÓS LINK
 
Részvételi díj: Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával 30.000 Ft helyett a tábor heti díja idén 20.000 Ft
Fizetési lehetőség: készpénz, bankkártya, OTP SZÉP kártya a helyszínen, a tábor 1. napján
 
Szervező: Jalsoviczky Sára +36 20 232 0143

2020. augusztus 24-28.:

Barangoló nyomdásztábor 

A táborban festünk, merítünk, hajtogatunk, nyomtatunk, kipróbáljuk a könyvkészítés különböző fázisait, benézünk a papírrestaurátor műhelybe, felfedezzük az állandó kiállítás nyomatait,  a tábor végére pedig elkészítjük saját, keményfedeles emlékkönyvünket is. Nyomdász segítségével vezetett nyomdászati tábor az alapoktól egészen az összetett alkotómunkáig. Közben felfedezzük a múzeum kincseit és amit eddig képekben, online feladatokban közvetítettünk a Vasárnapi Barangoló során (http://www.kiscellimuzeum.hu/vasarnapibarangolo), a táborban élőben megnézzük, eljátszuk és közösen megalkotjuk. 

2020. július 27-31.:

Nyomdásztábor BETELT

Nyomdász segítségével vezetett nyomdászati tábor az alapoktól egészen az összetett alkotómunkáig. Festünk, merítünk, hajtogatunk, nyomtatunk, kipróbáljuk a különböző fázisokat, benézünk a papírrestaurátor műhelybe, felfedezzük az állandó kiállítás nyomatait,  a tábor végére pedig elkészítjük saját, keményfedeles emlékkönyvünket is.

Képeken az idei nyomdatábor: ITT

 

 

 

 

MÚZEUMPEDAGÓGIA
  

A Kiscelli Múzeum múzeumpedagógiai programjainak középpontjában a múzeum értékeinek olyan szemléletű bemutatása áll, ami a műtárgyak és a látogató közti személyes viszonyra épít. Úgy szeretnénk megszólítani a hozzánk érkezőket, hogy a tárgyakban, műalkotásokban, vagy az épület egészében mindenki találjon a saját életére, hétköznapjaira, érdeklődési területére vonatkozó, továbbgondolásra érdemes összefüggéseket. A játékos foglalkozások és interaktív tárlatvezetések célja – a múzeum gyűjteményének és értékeinek megismertetésén túl – a múlt és a jelen szoros kapcsolatának bemutatása, ezáltal is hangsúlyozva, hogy a múzeum nem egy zárt időkapszula, hanem a ma emberét megszólító, érdekes, színes és változatos színtér.

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkra várunk óvodás és iskolás osztályokat, családi és baráti társaságokat, táborozókat és születésnaposokat.
   

Érdeklődés/jelentkezés/időpont egyeztetés: 

 


 

E-mailben a muzeumpedagogia@kiscellimuzeum.hu címen, telefonon a +36 1 388 8560/113 vagy +36 20 232 0143 számon.

 

   
Időpontok: A múzeum nyitvatartási idejében (K-V 10:00-18:00), előre egyeztetett időpontban lehet kérni múzeumpedagógiai foglalkozást. 
   
Létszám: Egy csoport maximum 15 fővel indul, ennél magasabb létszám esetén két külön csoportot indítunk.
   
Részvételi díj: Iskolás csoportoknak (10 fő fölött) 800 Ft/fő, egyéni látogatóknak a belépőjegy árán felül hétköznap 800 Ft/fő. Óbudai óvodás és iskolás csoportoknak a belépés és  a múzeumpedagógiai foglalkozás is ingyenes.
   
A díjmentes vasúti utazáshoz szükséges fogadónyilatkozat:  innen letölthető


ÁLLANDÓ PROGRAMOK:

 

Ünnepeld a születésnapodat a Kiscelli Múzeumban!

Ha szeretsz felfedezni érdekes és titkos helyeket, ha szeretsz kincset keresni vagy csak egy különleges helyszínen szeretnél együtt játszani és ünnepelni a barátaiddal, akkor Téged is hívunk és várunk a Kiscelli Múzeumba! Megismerheted az egykori kolostor történetét, bepillantást nyerhetsz a több száz évvel ezelőtt itt élt szerzetesek életébe, különleges fűszereket szagolgathatsz egy régi patikában, vagy műtárgyak keresésére indulhatsz a rejtélyekkel teli épületben. A játék legvégén pedig egy földalatti titkos helyre érkezel, ahol a sötétben elemlámpák segítségével kell megtalálnod az elrejtett kincset. 

Létszám:
max. 10 - 12 fő

 

Részvételi díj:
25.000 Ft

 

Letölthető meghívó:

 

Az arany kiselefánt

5-8 éves éves korig, 60 perc

A játékos múzeumi foglalkozáson az Arany Kiselefántot kísérjük végig kalandos útján a cégér- és a várostörténeti kiállítás műtárgyai között. Az izgalmas mese során szükségünk lesz minden érzékszervünkre: anyagokat kell kitapintani, illatokat fölismerni, különféle hangokat megfejteni, színeket keresni.

 

Nyomozás a Kiscelli Parerdőkben

8-14 éves korig, 60 perc

Jártál már a Kiscelli Parkerdőben?

Tudod, hogy ez a mókusok és kutyasétáltatók otthona egykor egészen máshogy festett?

Felfedezted már az apró nyomokat, amik erről a korról mesélnek? Ebben a foglalkozásban nyomról-nyomra, feladványról-feladványra haladva tudhattok meg egyre többet a Parkerdőről. Kik jártak előttünk? Mire használták régen az egészségmegőrző kocogáson kívül? Ahogy végigmegyünk vaktérképünk segítségével a 10 állomáson, ezekre a kérdésekre is választ kaphattok.

 

 

Nyomdázás Kiscellben

6-99 éves korig, 60 perc

A Kiscelli Múzeumban található az a Columbia nyomdagép a Landerer és Heckenast Nyomdából, amin az 1848-as márciusi ifjak a Nemzeti Dalt nyomtatták. Előre egyeztetett workshopokon, szakavatott nyomdász segítségével az érdeklődők maguk is kinyomtathatják Petőfi Sándor híres versét vagy a Tizenkét pontot, de lehet litográfiát vagy akár saját korabeli betűkből összeállított nyomatot is készíteni.

A nyomdásszal való időpontegyeztetés miatt legalább két héttel előre kell bejelentkezni!

Jegyár:1.600 Ft